استفاده از نور طبیعی در ساختمانها باعث کم شدن مصرف انرژی در طول روز شده و در زمان طراحی ساختمان، نورگیرهایی برای طبقات مختلف در نظر گرفته میشوند. در برخی از ساختمانها میتوان با استفاده از نورگیر سقفی و نصب آن، فضای زیبایی ایجاد کرد. نورگیرهای سقفی را میتوان در طرحهای مختلفی سفارشیسازی کرد و رنگ آن را طوری در نظر گرفت که با دیگر بخشهای خانه هماهنگ باشد و باعث زیباتر شدن محیط شود.
برخی از این نورگیرها را میتوان به صورت سقف برقی متحرک طراحی کرد و مانند یک سقف برقی با استفاده از موتور الکتریکی آنها را جمع و یا باز کرد. نصب سقف برقی در هر محیطی امکانپذیر بوده و با داشتن پایههایی ظریف و مقاوم، این نورگیرها در هر مکانی قابل نصب هستند. این نوع پوشش متحرک با داشتن وزنی سبک، مقاومت بالایی دارند و در برابر بادهای قوی و بارندگی دوام زیادی خواهند داشت.
نورگیر سقفی چیست؟
نورگیرهای سقفی در محیطهای باز که برای ورود نور به داخل ساختمان در نظر گرفته شدهاند، نصب میشوند. میتوان برای جریان پیدا کردن هوا این سقفها را به صورت بازشو ساخت. در صورتی که این سقفها از دسترس دور باشند، میتوان آنها را به صورت سقف برقی متحرک ساخت که با یک کلید بتوان آنها را باز و یا جمع کرد. این سقفها با استفاده از یک موتور الکتریکی حرکت میکنند و موتور سقف برقی، اندازه کوچکی دارد و با کمترین مصرف انرژی، توان زیادی تولید میکند.
برخی از این نورگیرهای سقفی برای خانهها و فضاهایی که در زیرزمین قرار دارند، نصب میشوند. نورگیر سقفی مورد استفاده در این مکانها را میتوان از نوع ثابت و یا به صورت سقف متحرک در نظر گرفت و رنگ آن را مطابق با محیط اطراف انتخاب کرد. در صورت نصب این نورگیرهای سقفی برای قسمت نورگیر ساختمانهای چند طبقه، آلودگیها و گرد و غبار به محیط زیر این سقفها نفوذ نمیکند و بارندگی باعث کثیف شدن سطح زمین نمیشود.
عمدهترین ویژگیهای نورگیر سقفی
پایهها و شبکههای نگهدارنده این نورگیرهای سقفی از انواع مرغوب و با کیفیت است و با داشتن وزن کم، مقاومت بالایی دارند. به خاطر داشتن مقاومت بالا، میتوان از شبکههایی استفاده کرد که ضخامت کمی داشته باشند و با رنگآمیزی آنها، زیبایی محیط دوچندان خواهد شد. در زمان نصب، تمامی اطراف این سقف برقی دورچینی شده و این نورگیرها اندکی بالاتر از سطح اطراف نصب میشوند. این کار باعث میشود تا رطوبت و آب باران و برف نتواند به داخل محیط نفوذ کند و با نصب سقف برقی متحرک میتوان محیطی عایق ایجاد کرد.
به راحتی میتوان از ورقهای مختلف برای این نورگیرهای سقفی استفاده کرد. اگر مایل هستید تا محیط زیر این نورگیرها نور کمی داشته باشد، ورقهای مات کمترین نور را از خود عبور میدهند و نصب ورقهای شفاف باعث میشود تا محیط زیر این سقف برقی بیشترین استفاده را از نور طبیعی داشته باشد.
آشنایی با انواع نورگیر سقفی
نورگیرهای سقفی نیز مانند دیگر محصولات و سقفهای برقی متحرک، انواع مختلفی دارند و میتوان طرح مناسب هر محیط را انتخاب کرد. برخی از این نورگیرها به صورت مسطح هستند و به صورت ثابت نصب میشوند، اما برخی دیگر را میتوان به صورت سقف برقی متحرک نصب کرد و در برخی از مواقع آنها را برای جریان پیدا کردن هوا باز کرد. بسته به محیط نصب، این نورگیرها را میتوان به صورت شیبدار نصب کرد. برخی دیگر از این نورگیرها را برای آشپزخانه و یا حمام نصب میکنند و به خاطر این که در این محیطها نیاز به تهویه وجود دارد، این نورگیرها به صورت متحرک طراحی میشوند.
برای خانههایی که سقف شیروانی داشته باشند، میتوان از انواع لولهای استفاده کرد. این نوع پوشش نیم کره در قسمت بالایی دارند و نور درون یک لوله به محیط زیر انتقال پیدا میکند. نورگیر سقفی به صورت هرمی نیز طراحی میشود تا نمای زیبایی به پشت بام بدهد. این نورگیرها برای فضاهای بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند. برخی دیگر از نورگیرها به صورت گنبدی هستند و از ورقهای پلیکربنات در ساخت آنها استفاده شده است.
نورگیر سقفی گنبدی
نمای زیر نورگیر گنبدی به صورت دایرهای است. پایهها از اطراف به سمت وسط کشیده شدهاند و یک شکل گنبدی را تشکیل میدهند. ورقهای استفاده شده در این نوع از نورگیر، معمولا از ورقهای پلیکربنات است. این ورقها انواع مختلفی دارند و در رنگبندیهای متنوعی ارائه میشوند. حتی میتوانید انواع مات این ورقها را برای نورگیر گنبدی استفاده کنید و از شدت نور وارد شده به محیط زیر آن بکاهید.
برای تهیه انواع سقف برقی متحرک و نورگیر سقفی میتوانید با ما تماس بگیرید تا بهترین محصولات را پیشنهاد دهیم و برای شما نصب کنیم.